malajala

Kad bih mogla

malajala | 05 Januar, 2012 06:56

Ovaj meil dobila sam od prijateljice i poželela da sa vama podelim Da vam život bude pun ljubavi, poslaću vam dva Anđela da vas čuvaju.
KAD BIH MOGLA PONOVNO PROŽIVETI ŽIVOTod Erme Bombeck
(napisano kad je otkrila da umire od raka).
*Otišla bih u krevet kad sam bila bolesna umesto
pretvaranja da će se svet prestati okretati ako ne budem prisutna.
*Zapalila bih ružičastu sveću napravljenu poput ruže pre nego što se
otopi u skladištu.
*Manje bih pričala i više slušala.
*Pozvala bih prijatelje na večeru čak i ako je tepih umrljan ili je kauč izbledeo.
*Pojela bih kokice u 'dobroj' dnevnoj sobi i manje bih brinula o nečistoći ako moji požele zapaliti vatru u
kaminu.
*Odvojila bih vreme za slušanje mog dede i lutanju kroz njegovu mladost.
*Preuzela bih više odgovornosti koje je nosio moj muž.
*Ne bih nikad insistirala da prozori automobila budu zatvoreni usred letnjeg
dana jer je moja kosa taman isfrizirana i uređena.
*Sela bih na travnjak (bez obzira na mrlje od trave).
*Manje bih plakala i smejala se ispred televizora, a više posmatrajući život.
*Ne bih nikad kupila nešto samo zato što je to praktično, što se neće videti mrlje ili zato što ima
doživotnu garanciju.
*Umesto što sam želela da što pre prođe devet meseci trudnoće, cenila bih svaki trenutak i shvatila da
je
čarolija koja raste u meni jedina prilika da pomognem Bogu u stvaranju čuda života.
*Kad bi me deca naglo poljubila, ne bih nikad rekla: 'Kasnije. Sada operi ruke pre ručka.' Bilo bi
puno
više, Volim te, umesto, Žao mi je.
*Najviše bih, kad bih imala drugu priliku za život, cenila svaki minut, gledala je i zaista videla i nikad se
ne bih osvrtala.
*Prestanimo da se znojimo zbog malih stvari
.
*Umesto toga, počnimo ceniti odnose koje imamo s onima koji nas vole.
*Razmišljajmo o tome čime nas je Bog blagoslovio.
*Šta činimo svaki dan, da poboljšamo sebe umno, fizički i emocionalno.
*Nadam se da svi imate blagoslovljen dan.

Smeh je zdrav

malajala | 04 Januar, 2012 17:37

Neka vam cele godine bude zdrav osmeh.
Na autobuskoj stanici malom cigi se ide u WC pa priupita oca gde da ode
'' Imaš ovdi, pokaza rukom na WC, uđi unutri i piški'
'
''A u koji da uđem piše na vratima M i Ž''- Cupkajući reče dečak
'' Joo bre ala si glup , ono M je za madam, a ono Ž je za žentlmene '' - odgovori ciga.
*************
-Čuj Haso, đe ti je jaran Halid ?- veli Mujo
-Zar nisi ćuo bolan, poginuo!
-Ma šta veliš , kako pogino ?
-Pogodili ga snajperom u prst
-Ma, daj kako to , u prst, pa pogino?
-Ja ,pogodilo ga kad je ćaćko nos

Poruka

malajala | 04 Januar, 2012 07:26

Dok sam bila odsutna za novogodišnje praznike, uživala u dočeku i reprizi dočeka moj mobilni se stalno oglašavao da mi je stigla poruka. Naravno da nisam čitala za svečanim stolom ni jednu poruku, jer to smatram da nije primerno. Po završetku slavlja otišli smo na spavanje . U sobi sam počela da listam poruke, sve lepša od lepše, porodica i prijatelji žele mi zdravlje, sreću, osmeh na licu, da zadržim vedar duh, da napišem knjigu života ( koja je pre želja izašla iz štampe) , a da li će biti knjiga života reći će čitaoci koji su najbolji kritičari.
Ne bih vam pisala o mojim porukama da mi nije stigla jedna malo drugačija, da li je iskrena, ne znam, bila je ove sadržine:
dok imamo uspomene postoji prošlost,
dok imamo nadu čeka nas budućnost,
dok imamo prijatelje lepa je sadašnjost.
Bez potpisa.
Šta ona znači zna samo pošiljalac čiji je mobilni meni poznat
.
Neko nema nikakvu prošlost, znači ni uspomene,
Pred njim je budućnost neizvesna, znači grčevito se drži za nadu,
Prilatelji, koliko iskrenih, a da li samo oni čine sadašnjost
Druga je stigla kasnije sa istog telefona:
Kroz hladni zimski dan
Putuje poruka ova
Da umesto mene kaže
Srećna godina nova.
A sve što boli i tugu stvara
neka odnese godina stara.
Opet bez potpisa, ali sa istog broja, Da li ove dve poruke imaju istu sdadržinu, istu poruku od pošiljaoca, ili su slučajne.
Meni su drage, svejedno na poruku koju nose, a mislim da je nose, samo malo sa zakašnjenjem. Ja pošiljaocu želim srećnu, lepšu no dosad, uspešniju na svim poljima i da malo uživa u sadašnjosti.
Da li ste i vi analizirali sadržinu svoje poruke. Sigurna sam da svaka ima nešto posebno u sebi što se čita kroz redove.
Želim vam zdravlja ,spokoja i ljubavi.

Doček

malajala | 03 Januar, 2012 07:32

http://www.nusbg.com/zimovanje/vro.gif
Doček nove godine na Zlatiboru, planini izuzetne lepote i prijatnom klimom.
Na Kraljevom trgu goste je zabavljao ''OK Bend'' i trubači, a u ponoć vatromet
Dobru atmosferu i planinsku zimu podgrevali su čajem, kuvanim vinom i kuvanom rakijom.
Lepa vožnja u saonicama
Obilazak Drvograda i Šarganske osmice , prava turistička atrakcija. Prijatna vožnja ćirom kroz useke između Šargana i Mokre Gore, kroz tunele, preko vijadukata i mostova, kroz edirnutu prirodu. Na kojoj pruga pravi osmicu.

Srećna vam 2012.

malajala | 01 Januar, 2012 06:05

Dobro jutro. Srećna vam 2012. godina. Pretpostavljam da niste ni u čemu preterivali, ali kako je ovo najluđa noć, verujem da ni vas nije mimoišlo vedro raspoloženje, uzbuđenje i bogata trpeza. Ako je neko osvanuo sa mamurlukom nudim vam rasol da dođete sebi od teške hrane i pića pa nastavite sa slavljem. Prijaće vam jedna lepa kisela čurbica Želim Vam zdravlje, mir i sreću

Vicevi

malajala | 30 Decembar, 2011 13:56

U ženskom zatvoru pobunile se zatvorenice stražari ih ne mogu smiriti. Čuje kuvar da ima problema te predloži da ih on smiri. Malo iznenađeni njegovim predlogom , ali kako ne mogu da se nose nastalim problemima rukovodstvo mu dozvoli da ih smiri. ''Izvedite ih u dvorište i poređajte ih vrstu'' reče kuvar. Čuvari urade tako . Dolazi kuvar , razgleda ih i izabra hjednu iz vrste da priđe. Nešto joj šapnu i reče da ona šapne ostalim zatvorenicama. Kako je koja čula poruku , ućuta se sa iznenađenim pogledom . Smiriše se žene i ćutke se vratiše svaka u svoju ćeliju. Priđe policajac kuvaru i upita '' Šta ste im šapnuli kad ste ih odmah ućutkali'' ? '' Rekao sam da ću sve kobasice da sečem na male komade. ********************************************************************************************************************************* Prodaje prodavac tri papagaja. Prilazi kupac i upita koliko koštaju. ''Ovaj prvi 100 eura, drugi dvesta , a treći trista eura'' '' U čemu se razlikuju kad su na izgled isti'' - zainteresova se kupac. '' Ovaj prvi peva samo narodnu muziku, drugi peva i narodnu i zabavnu'' - reče čovek '' A znači ovaj treći peva i operu'' - brže bolje će znatiželjni. '' Ma ne on im je dirigent'' - odgovori prodavac. ********************************************************************************************************************************** Došla Fata kod ginekologa . Doktor je pregleda , a stalno medecinskoj sestri priča nešto na latinskom. Kad je završio Fata se obuče i upita. '' Doktore, jesam li tako dobra riba kad stalno pričaš sestri o meni '''? '' Nisi dobra riba nego imaš rak.'' - odgovori joj doktor. ********************************************************************************************************************************** Na Svetskom Kongresu lekara raspravlja se o problemima u savremenoj medicini. Amerikanac kaže '' Mi lečimo od side , a umiru nam od raka'' Rus reče '' Kod nas je obratno lečimo od raka, a umiru nam pacijenti od side''. ''Mi Srbi imamo problem mnogo veći , umiru nam pacijenti od čega ga i lečimo'' . ********************************************************************************************************************************** Kaže ciga svom drugu '' Nekada sam iz Robne kuće mogao da uzmem svašta'' '' A šta je sad'' ?- upita ga ovaj. ''Sad ne mogu ništa sve je pokriveno kamerama''

Nada

malajala | 29 Decembar, 2011 18:34

Ovih dana pljušte čestitke. Želi se dobro zdravlje, sreća, ljubav, pa i po neki dinarčić. Danas sam imala zadatak, kao svake protekle godine, da poslovnim partnerima poželim srećnu Novu Godinu, usmeno , čestitke smo već poslali . Pozovem firmu, javi se direktor, zahvalim se na dosadašnjoj saradnji i poželim uspešnu poslovnu godinu, takođe i porodici sreću. Dragan učtivo zahvali i reče ''Srećna neće biti znam, jer sam u takvim problemima da mi ne ostaje ništa već da uzmem šešir i počnem da prosim, da spasem sebe i zaposlene''. '' Ma hajde ne gubite nadu, još nam je ostalo da se nadamo'' - pokušah da ga utešim. '' A da li mogu koleginice, da budem malo vulgaran , da bih vam odgovorio'' - reče Dragan. Ja se nađoh malo u neprilici, šta da odgovorim da ga ne povredim, a onda na brzinu odgovorih , '' Neka to bude malo, ne preterujte''. '' Ma nada se prokurvala pa više ne svraća kod mene'' - odgovori Dragan uz izvinjenje da ne zamerim. Meni je to bilo simpatično, odgovorila sam mu smehom. Ja vama želim srećnu Novu Godinu i ne gubite nadu, možda vas nada još poseti.

Prsten

malajala | 28 Decembar, 2011 18:25

Venčani prsten je simbol ljubavi. Predstavlja večnost tj. verenici se vezuju da ostatak života provedu zajedno. Zato mora biti poseban. Verenički prsten može biti iznenađenje za devojku, a venčani bi trebalo da biraju zajedno. Kako venčani prsten simbolizuje ljubav, vernost, zajednički život, trebalo bi da je vredan i kvalitetan, obično predstavlja životni stil. Da li volite izražajniji nakit, običan, sa ili bez kamena , od zlata belog , žutog ili kombinacija, od srebra ili platine. Belo zlato je popularnije jer se može nositi uz srebrni nakit, žuto je tradicionalno,a platina je slična belom zlatu samo je jača . Venčani prsten se obično bira da kamen bude od dijamanta. Venčani prsten se nosi na prstu do malog. Po kineskoj poslovici , palčevi predstavljaju roditelje, kažiprsti braću i sestre, srdenjak vas samog , do mali vašeg partnera, a mali prsti vašu decu. Ako sastavite dlanove tako da srednje prste savijete unutar šake, a ostale prste spojite, videćete da sve prste možete rastaviti tj. odvojiti sem prstiju do malih. Palčeve razdvajate jer odlazite od roditelja, kažiprste jer se rastajete od familije, i deca odlaze kada odrastu, samo do male prste ne možete odvojiti, jer ovaj par je vezan do kraja života i zato se prsten nosi baš na do malom prstu. Ja sam ovih dana dobila divan dijamantski prsten, da li će biti do zadnjeg dana života videćemo. Moj život se promenio sto posto , naravno na bolje. Želim vam svima Srećnu Novu godinu 2012.

E, bre ženo

malajala | 27 Decembar, 2011 17:59

Ha,ha,ha,ha,ha,hahahahahaha. E, bre ženo , kažem ja, mnogo si pametna. Vidiš ono što drugi ne vide. Znaš ono što drugi ne znaju. Stvarno ti se divim i uvek si u pravu. Sve unapred znaš. Šta će biti, kako će se završiti. Pametnice, kažem ja, ličiš na proročicu. Možda i jesi ? Ko zna ? E, pa stvarno ti se divim. I uvek, ali uvek si u pravu. Kažem ja, to što ti znaš , vredi. Znaš kako će biti, dokle će biti, kako će se završiti i kolike će buke biti. E, bre ženo, kažem ja, mnogo si pametna. Da se iskidaš od smeha. Mnoooooogoooooooooo! Ha, ha, ha, ha, hahahahahahaha. E , bre ženo, kažem ja. Hajde žurim drugi put ću na tenane.

Danas je moj dan

malajala | 25 Decembar, 2011 09:41

Ljudi koji vole sebe i druge , imaju zdrav odnos i znaju da ljubav donosi životnu sreću. Ne umeju to svi. Nekog samo osmeh može usrećiti, ohrabriti, otopiti dušu. Nekome treba trun, samo trun, da bude srećan, nekome možete pružiti sve, zalud on ne ume uzeti. Jednostavno mu kroz prste prolazi sreća, kao kad se seje pženica. Kad neko nema stila , ne zna šta hoće i kolike su mu moći , ničim ne možete da pomognete. Ako neko propusti toliko pravih prilika njemu stvarno nema pomoći. Kada dozvoli mnogo poraza i razočarenja, to znači da ne zna šta hoće. U takvom čoveku je zarobljena ljubav i ne ume je osloboditi. Od sebe pravi žrtvu i prijaju mu sažaljenja te tako upada iz greške u grešku. Obično su to oni koju se druže sa akoholom i dangube koji sebe nazivaju umetnicima i boemima. Njih ništa ne može napraviti da budu bolji ljudi. Iznutra su izumrli. Mnogi ne znaju šta hoće . Za svaku njihovu nesreću kriva je njihova lakomislenost i porok. Sami sebi čine zlo.Sve njihove gorčine i nesreće sami sebi doprinose. Njihova nesreća je što svoju sreću ne umeju da zadrže , prema svojim potrebama. Jednostavno ne znaju šta hoće i koliko mogu. Ako neko ima porodicu, topli dom , sreću, ljubav, pravog prijatelja, šta bi više, ne ume da zgrabi i ljubomorno čuva. A kada ostane bez svega toga , onda shvati šta je proćerdao. Zato takav i pored sveukupne lepote izabere mesto gde mu nije dobro. Možda misli da da se ceo svet oko njega vrti ili možda ne zna šta hoće. Danas je moj dan, danas sam posebno srećna za to postoje dva razloga. O tome ću vam pisati ovih dana, sve natenane. Poželite mi sreću, danas moj život treba da se promeni sto posto, a drugi razlog za sreću je četvrta knjiga koja je danas otišla pod presu. Pozdravljam vas sve.

Uskoro

malajala | 23 Decembar, 2011 16:49

Javljam se vrlo brzo u velikom sam poslu, radim na jednom projektu koji iziskuje i vreme i trud. Izvinjavam se na čekanju. Pozdrav.

Ovo malo dana 2

malajala | 22 Decembar, 2011 12:32

        
       Volim pred novogodišnje praznike.  Užurbanost, sluđenost, svi negde
       žure kao da je kraj sveta, a ne kraj godine.
   
    Volim okićeni moj Beograd , lep , svetlucav. Potok ljudi  ulicama koji
    se 
        
      Sudaraju, mimoilaze, ne poznaju. 
   Volim izloženu robu  u ukrašenim izlozima, sa krupno napisanim  AKCIJA. 
       
  
   Volim pijace koje mirišu na jelke, što podsećaju na borovu šumu. 
   
       
    Prodavce koju prodaju, dovikuju da ne zaboravite.  
    

         
  Lampione, balone, svetleće lampice, svećice.... 
  Decu koja pričaju o Deda mrazu. 
  
  Volim moj prozor okićen svetlećim lampicama koje namiguju. Moju jelku na sred kuće,
  koja će ostati tu do Srpske Nove Godine, načičkana sjajnim lampionima, Deda Mraza, na   grani jelke koji se zacrveneo sa džakom o ramenu. 
                           
    Volim, volim ovo još malo preostalih dana do Nove Godine, jer ne znam šta mi sledeća donosi.
                          
           od malajale. 
      

Ovo malo dana

malajala | 22 Decembar, 2011 09:05

 

 

   

 

       

       Volim pred novogodišnje praznike.  Užurbanost, sluđenost, svi negde
       žure kao da je kraj sveta, a ne kraj godine.
   
    Volim okićeni moj Beograd , lep , svetlucav. Potok ljudi  ulicama koji
    se 
        
      Sudaraju, mimoilaze, ne poznaju. 
   Volim izloženu robu  u ukrašenim izlozima, sa krupno napisanim  AKCIJA. 
    

Ovo malo dana

malajala | 22 Decembar, 2011 08:23

 

 

       

       Volim pred novogodišnje praznike.  Užurbanost, sluđenost, svi negde
       žure kao da je kraj sveta, a ne kraj godine.
   
    Volim okićeni moj Beograd , lep , svetlucav. Potok ljudi  ulicama koji
    se 
        
      Sudaraju, mimoilaze, ne poznaju. 
   Volim izloženu robu  u ukrašenim izlozima, sa krupno napisanim  AKCIJA. 
       
  
   Volim pijace koje mirišu na jelke, što podsećaju na borovu šumu. 
   
       
    Prodavce koju prodaju, dovikuju da ne zaboravite.  
    

         
  Lampione, balone, svetleće lampice, svećice.... 
  Decu koja pričaju o Deda mrazu. 
  
  Volim moj prozor okićen svetlećim lampicama koje namiguju. Moju jelku na sred kuće,
  koja će ostati tu do Srpske Nove Godine, načičkana sjajnim lampionima, Deda Mraza, na   grani jelke koji se zacrveneo sa džakom o ramenu. 
                           
    Volim, volim ovo još malo preostalih dana do Nove Godine, jer ne znam šta mi sledeća donosi.
     
           
                          
           od malajale. 
      

Laura

malajala | 21 Decembar, 2011 06:52

 

                             Kao ruža, kao najlepši cvet.

                            

      Divna, pametna i plemenita devojka. Plavooka uvek nasmejana.

      U njenom plavetnilu očitava se iskrenost i čistota.

      Jakog karaktera, samopouzdanja i emocija.

      Upornost joj je jača strana.  Hrabra.

      U njoj nema gorčine ni mržnje.

      Istina joj ispisana u njenim očima. Svakog je milo pogledala i mnogima

      sebe nesebično davala. Njena ruka mnoge iz blata izvukla.  Znala je

      žrtvovati sebe da bih drugima pomogla , često i na svoju štetu.

      Nikog povredila, nikog ražalostila, nikog popreko pogledala.

                      

                          Na srce čovek da je privije .

 

     Kraj njene kolevke dobre vile se nisu nešto mnogo gurale.

     Sudbina je odredila da joj život ne bude ni malo lak .

     Ćuti. Ćuti i kad treba i kad ne treba.

     Takva se jednom rađa.

      

        

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb