Dok traje post
malajala | 07 Decembar, 2011 16:29
Dok još traje post možete napraviti jelo koje je možda zaboravljeno, a
vrlo je ukusno i lako se pravi.
Sarma od blitve
2 veze blitve
4 srednja krompira
1 glavica crnog luka
biber, so, vegeta
Blitvu oprati, odstraniti drške i popariti da listovi malo omekšaju.
Na ulju propržite sitno seckanu glavicu luka,dodati rendan krompir i
šargarepu, prokuvan pirinač, posuti vegetom, malo soli i biberom.
Sve izmešati, puniti listove blitve, uvijati sarmice. Nalijte vodom i
kuvati na tihoj vatri oko 1 sat.
Pred kraj razmutiti kašiku brašna sa malo aleve paprike, preliti preko
sarme i zapeći u rerni .
Tikvice na ulju
1 kg. mladih tikvica ( ima ih u Veru i Maxi prodavnicama),
3 čena belog luka
3 paradajza ( ima u prodavnicama Vero i Maxi )
maslinovo ulje, začin ''C'' , peršun, so.
Oljuštiti tikvice i iseći na kolutove. Posoliti i ostaviti da malo odstoje.
Dodati seckan beli luk, sitno seckan peršunov list, paradajz na kriške,
zaliti maslinovim uljem, poklopiti i dinstati na tihoj vatri dok tikvice ne
omekšaju. Ne smete mešati već šerpu povremeno protresti.
Prijatno!