malajala

Dok traje post

malajala | 07 Decembar, 2011 16:29


 
   Dok još traje post možete napraviti jelo koje je možda zaboravljeno, a
   vrlo je ukusno i lako se pravi.
   
   Sarma od blitve 
      
   2 veze blitve
   4 srednja krompira
   1 glavica crnog luka
   biber, so, vegeta
 
   Blitvu oprati, odstraniti drške i popariti da listovi malo omekšaju.
   Na ulju propržite sitno seckanu glavicu luka,dodati rendan krompir i
   šargarepu, prokuvan pirinač, posuti vegetom, malo soli i biberom.
   Sve izmešati, puniti listove blitve, uvijati sarmice. Nalijte vodom i
   kuvati na tihoj vatri oko 1 sat.
   Pred kraj razmutiti kašiku brašna sa malo aleve paprike, preliti preko
   sarme  i zapeći u rerni .
 
                
 
 
    Tikvice na ulju 
 
   1 kg. mladih tikvica ( ima ih u Veru i Maxi prodavnicama), 
   3 čena belog luka
   3 paradajza ( ima u prodavnicama Vero i Maxi )
   maslinovo ulje, začin ''C'' , peršun, so.
 
   Oljuštiti tikvice i iseći na kolutove. Posoliti i ostaviti da malo odstoje.
   Dodati seckan beli luk, sitno seckan peršunov list, paradajz na kriške,
   zaliti maslinovim uljem, poklopiti i dinstati na tihoj vatri dok tikvice ne
   omekšaju. Ne smete mešati već šerpu povremeno protresti.
 
 
 
   
 
 
    Prijatno

Komentari

Dodaj komentar





Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb