malajala

Post

malajala | 19 Novembar, 2011 13:10

   
 
   Srećan post .
 
    
 
   Ukoliko ste se odlučili da ovaj post postite, evo nekoliko starih posnih jela 
 
   POSNE SARME
   Potrebno je: 1 glavcica kiselog kupusa, 2 glavice crnog luka, 2-3 čena belog luka,
   šolja za belu kafu porinča, začin ''c'', šaka mlevenih oraha, tucana paprika, so, biber,
   list lovora.
   Priprema:
   Kupus oprati odvojiti listove i pripremiti za sarmu.
   Na ulju propržiti crni luk, dodati opran pirinač, začin ''c'' , malo soli , bibera i
   na kraju šaku oraha. Promešati pa naseckati beli luk sitno, kašičicu paprike, .
   Uvijati listove sarme sa ovom smesom, ređati sarme u šerpu koju možete staviti
   u rernu, staviti nekoliko zrna bibera u zrnu, listove lolbera prektiti listovima kupusa
   naliti vodom da ogrezne i kuvati na tihoj vatri. Pred kraj staviti šerpu sa sarmom
   u rernu i zapeći.
 
        
    
 
   OSLIĆ SA CELEROM 
    Potrebno: 1 kg. oslića, 2 celera srednje veličine, nekoliko čena belog luka,
    limun, ulje, biber , so.
    Očišćenu ribu iseći na komade, posoliti, služiti u nauljeni pekač. Ribu posuti
    sitno sečenim belim lukom, na kockice sečenim celerom, biberom, posuti
    začinom. Preliti limunovim sokom i uljem. Peći na umerenoj temperaturi.
    
     
 
 
    Uz rubu služiti 
 
    RIŽOTO SA BUNDEVOM 
    Očišćenu bundevu iseckati na kockice i obariti u slanoj vodi.
    Na ulju prodinstati glavicu crnog luka, dodati pirinač, začin, biber,
    još malo dinstati pa dodati bundevu, naliti vodom i kuvati dok se pirinač
    ne ukuva.Posuti seckanim peršunom.
 
    
   
 
   Prijatan vam post! 
 
    

Komentari

Re: Post

Jefimija | 19/11/2011, 16:44

Riba je dobra kada odstoji u marinadi pa se ispeče prekriveno folijom, prste da oližeš.

Re: Post

Mirjana | 19/11/2011, 16:50

Čekala sam da završim ručak. Spremala sam ribu po ovom receptu. I znaš šta , odlična je. Moji su se oduševili.

Re: Post

nisamveverica | 19/11/2011, 17:32

Ribu volim u svim oblicima, ne manišem.

Re: Post

Major | 19/11/2011, 17:54

Opet recepti , riba em zdrava , em ukusna, volim je na sve moguće načine.Pozdrav

Re: Post

vuk samotnjak | 19/11/2011, 17:58

Oh sarme i posne i mrsne i podgrejane i hladne ne biram. A ima li štogod slatkoga.

Re: Post

tvoj drug | 19/11/2011, 17:59

Obožavam tvoju kuhinju.

Re: Post

Sale | 19/11/2011, 18:23

Čuj rižoto sa bundevom. Ko to jede? Razumem pilav sa piletinom ovo mi miriše na bljak.

Re: Post

Jelenak | 19/11/2011, 18:25

Vrlo često pravim posna jela ne zbog posta već što nemam para. Meso skupo.

Re: Post

domacica | 19/11/2011, 18:33

Postim sva tri velika posta. Prija mi. Recepti su odlicni .

Re: Post

malajala | 19/11/2011, 19:17

Molim vas da se ne potpisujete tuđim imenom. I molim sve moje prijatelje da ne komentarišu moje postove. ja pišem vi čitajte.

Re: Post

malajala | 19/11/2011, 19:18

Mislim da se odnosi na potpis domaćica jer jedna već postoji pod tim pseudonimom, sem ako to nije ona napisala.

Re: Post

domaćica | 19/11/2011, 19:20

Malajala, ja jesam domaćica nigde ne radim samo sedim kući i kuvam, perem, peglam, malo čitam blog. twiter itd. Kako drugačije da se potpišem.

Re: Post

malajala | 19/11/2011, 19:23

Nisam htela da vas povredim. Vi imate najteže i najodgovornije zanimanje. Hvala na javljanju.

Dodaj komentar





Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb