malajala

Za posne dane

malajala | 19 Novembar, 2011 07:46


  Vreme posta. Evo prilike da očistite vaš organizam od toksina, i pomognete organizmu.
  Obećala sam recepte sa posnom hranom :
 
   Posne pihtije
   potrebno je: beli luk, peršun, šargarepa, bareni fileti oslića,so, biber,želatin.
   iseckati sitno dosta belog luka,(jednu glavicu), peršun, barenu šargarepu,
   i sitno seckane barene filete oslića.
   1,5 L vode pustiti da provri sa kašičicom  soli, u vanglu sipati 5 kesice želatina,
   mutiti mikserom oko 5 minuta, sipati vruće u vatrostalnu činiju i dodati ostale
   seckane sastojke. Polako promešati posuti biberom i ostaviti da se hladi.
 
          
   
 
   Pita od pirinča
   Potrebno je : 2 praziluka, 250 gr barenog pirinča, 1/2 kg tankih kora za pitu,
   biber, so, ulje.
   praziluk propržiti na ulju i dodati bareni pirinač, biber , so i jož malo dinstati.
   2 kore poprskati uljem naneti nadev , saviti pitu ređati u pleh, pitu premazati
   uljem u koje ste sipali malo vode i peći na umerenoj vatri. 
 
    
 
   Prijatno!! 

Komentari

Re: Za posne dane

Milena | 19/11/2011, 09:44

Hvala za recepte. Slavim Sv.Nikolu i odmah ću probati.

Re: Za posne dane

Sesilija | 19/11/2011, 09:59

Probala sam posne pohtije ali bez ribe i odlične su.
Hvala na receptima.

Re: Za posne dane

Zorka | 19/11/2011, 11:00

Gospođo/đice, hvala na ovim lepim starim receptima koje ste sačuvali od zaborava.
Očekujemo ako ima još posnih recepata. Hvala i veliki pozdrav.

Re: Za posne dane

Negosava | 19/11/2011, 11:04

Kada sam bila dete, posne slave se pravile bez ribe. Grad, najbliži je bio daleko, tako da nismo imali gde kupiti ribu. A slavilo se i to bogato. Pečurke su zamenjivale meso.
Hvala na receptima da se podsetimo.

Re: Za posne dane

Olivera | 19/11/2011, 21:34

Želatin se pravi od životinjskih kostiju i nije posan. Čisto da znate, da ga zamenite biljnom varijantom ako želite da jelo bude zaista posno.

Dodaj komentar





Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb