U ribarnicama sada možete kupiti sve vrste riba. Dušu dalo za ovaj sveti post.
Možete kupiti očišćenu ribu samo da spremite kući.Čak i spremljenu.
Danas vam nudim jelo koje se brzo sprema, a ukusno je. Lignje se pominju
uglavnom pržene, na žaru i u salati. Paprikaš od lignji je veoma ukusan, brzo
se sprema.
Paprikaš od lignji
Potrebno je pakovanje lignji iz samousluzi, 500 g. krompira, 3 srednje glavice
crnog luka, 2 šargarepe, čaša vina, maslinovo ulje, sok od
1/2 limuna, peršun, lovorov list, biber , so.
Lignje otopiti i malo obariti. Luk iseći na rebarca , propržiti na ulju da omekša,
Dodati krompir sečen na krupnije kriške, šargarepu i lovorov list. Lagano dinstati ,
dodati lignje, biber , so i vino.Nastaviti sa dinstanjem dok krompir ne omekša,
na kraju dodati list peršuna i sok od pola limuna.
Uz ovaj paprikaš prijaće čaša dobrog vina.
Nazdarvite !
Torta od oraha
Potrebno je za patišpanj: 350 gr. šećera, 300 gr. mlevenih oraha. 300 gr. brašna,
1 prašak za pecivo, 3 kašike ulja, kora od limuna.
Za fil : 250 gr. šrćera, 250 gr mlevenih oraha
Polovinu šećera ušpinovati kao za čaj, dodati ostatak šećera i 3 dl. vode.
Mešati dok se šećer ne istopi. Dodati orahe i brašno, prašak za pecivo, ulje ,
struganu koru od limuna. Dobro izmešati i staviti da se peče.
Fil: ušpinovati šećer kao za slatko dodati orahe i filovati tortu presečenu na pola.
odozgo nafilovati istim filom i posuti orasima.
Fil možete praviti i od džema od kajsija i oraha podjednako je dobro.
Morate nečim zasladiti.
Prijatno!
Re: Posna jela
namojužalostbezzanimanja | 28/11/2011, 19:28
Paprikaš je još bolji sa hobotnicom. Hvala na receptima.
Srećan post!