malajala

Prilika

malajala | 28 Novembar, 2011 06:27


  
  Period pročišćavanja organizma, izostavljanje jedne vrste hrane iz jelovnika.
  Od danas počinje veliki božićni post. Prilika da telo odmorimo od teških i
  masnih jela, da organizam malo pošaljemo ''na odmor''. Odmorite i organizam
  i dušu.
  Ako nemate ideju šta kuvati dajem vam nekoliko recepata :
   Dimljeni šaran 
   Potrebno je: 1 kg. dimljenog šarana, 2 kg. krompira, 4 glavice crnog luka,
                     brašna, 2 crvene paprike, 0,5 kg. paradajza, (može i kuvanog),
                     ulje, 5-6 čena belog luka, biber, so.
   Krompir skuvati u ljusci, ohladiti i iseći na kolutove. Dimljenog šarana iseći na
   komade i kratko obariti. U vatrostalnu činiju ređati kolutove krompira, preko 
   komade dimljenog šarana, ribu prekriti kolutovima luka, i paradajza (ili čašu
   kovanog), seckani beli luk, papriku crvenu sečenu na kolutove, politi uljem,
   soli, biber i staviti u pećnicu da se peče. Posle pola sata, razmutiti kašiku
   brašna sa čašom vode preliti ribu i peći još 15 minuta.
          
   
   Dalmatinska salata 
   Potrbno je: 1 manja glavica karfiola, 2 šargarepe, manji ren, 1 jabuka, limun,
                   ulje , so .
   Očistiti šargarepu i ren, karfiol dobro oprati, sve izrendati i polako viljuškom
   izmešati.malo nek odstoji. Pre služenja  dodati i izrendanu jabuku, posloliti
   po ukusu, dodati ulje i limunov sok.
   
                                        
   
   Slatka salama
   
   Potrebno je : 3 šolje mlevenih oraha, šolja prah šećera, 100 gr. posne čokolade,
                      50. gr. poparenih i oljuštenih badema, malo nastruganog
                      muskatnog oraščića, strugana kora jednog limuna , vanil šećer.
   Čokoladu rastopiti i dodati ostale sastojke , skloniti sa vatre i dobro izmešati.
    Izmešajte i izručite sve na dasku posutu kristal šećerom.
   Uviti u tanku salamu i ostaviti na vazduhu da se suši  čitavu  noć. Pred služenje
   iseći na kolutove. 
       
           
     
     Prijatan vam post! 
  

Komentari

Re: Prilika

Zvezdana | 28/11/2011, 07:51

Hvala na receptima,

Re: Prilika

Sesilija | 28/11/2011, 09:11

Volim ribo, ovo je neki novi recept , probaću. Hvala .

Re: Prilika

nažalostmojubezzanimanja | 28/11/2011, 10:38

Divni su recepti ja dimljenu ribu samo pečem, moraću probati ovako. Hvala za recepte i tebi srećan post.

Re: Prilika

Major | 28/11/2011, 15:13

I tebi srećan post želim.

Dodaj komentar





Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb